På kort sikt har vi bedt TV2 kvalitetssikre den tekstingen som tilbys mellom klokken 18 og klokken 23. Vi mener tekstingen ofte har vært svært mangelfull.

NDF mener også at NRK må gi en bedre service til vår gruppe. Vi vet at mange er idrettsinteresserte og ser mye sport på TV. Da er det trist at NRK ikke tekster sine sendinger lørdager og søndager som går fra morgen til kveld. I hver
tv-sending er det flere kommentatorer og reportere som dekker det som skjer, det brukes mye penger ? da er det rart at det ikke finnes midler til å dekke utgiftene til tekstere. NDF har også pekt på det klart urimelige ved at ekstra nyhetssendinger, som nå i helgen var knyttet til flom og ras, verken tekstes eller tegnspråktolkes.

På lengre sikt arbeider NDF med å få Stortinget til å endre Kringkastingsloven. Vi har utfordret de politiske partiene til å ta saken inn i sine arbeidsprogrammer før Stortingsvalget i 2017. I dag pålegger loven allmennkringkasterne å tekste programmer på kveldstid. NDF krever teksting av alle programmer døgnet rundt. 

Samtidig utfordrer vi Medietilsynet til å bli aktive voktere av at tv-kanalene virkelig oppfyller sine forpliktelser etter dagens lovtekst. Medietilsynet er et statlig organ og en av deres oppgaver er å påse at allmennkringkastere med mer enn 250.000 (5 % av befolkningen) seere tekster sine programmer om kvelden. Vi ønsker svar på hvordan de håndhever disse forpliktelsene, hvilke sanksjonsmuligheter de har  ? og hvor mange tv-kanaler som inkluderes i begrepet allmennkringkaster og som har mer enn 250.000 seere.

Skrevet av Helge Herland


Teksting på TV  (gi beskjed ved mangler/feil/endringer).

teksting Teksting på tv-kanalene