Vi holder stengt fra og med tirsdag 22. desember og åpner igjen mandag 4. januar.

Med dette vil NDF benytte anledningen til å ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Julehilsen fra forbundsleder Hedvig Sinnes

Tekst:

Hei

Ja nå går tiden fort frem til jul
I høst har vi hatt ledermøte med lederne i døveforeningene rundt om i landet. Der tok vi opp forskjellige spørsmål, diskuterte tanker vi hadde og utvekslet erfaringer. Dette var veldig nyttig. Vi arrangerte dette møtet fordi flere døveforeninger tidligere har gitt uttrykk for at det har vært for stor avstand mellom dem og Norges Døveforbund. (NDF) Vi håper å fortsette med ledersamling i 2016 og i årene som kommer. Dette er viktig fordi døveforeningene er Norges Døveforbunds forlengede arm. Det er også fint og viktig at døveforeningene tar kontakt med oss, enten med meg eller forbundet.
Vi har flere utvalg: -senior, -tolk, -oppvekst og –arbeidsliv. Disse gjør en god jobb på sine områder. Det blir etablert et nytt utvalg nå i 2016, nemlig Koda-utvalget, «hørende barn av døve foreldre». De ønsker også å få tegnspråkopplæring. Vi ser på dette som en viktig språkpolitisk sak for NDF, så vi gleder oss til dette kommer i gang.Vi ser at tegnspråk er i vinden, og at det brer om seg. Både Ål Folkehøyskole, Teater Manu og Døves Media sørger for at tegnspråket blir spredt på forskjellige områder. I tillegg har vi NRK tegnspråkkanal og Supervisuell som legger ut tegnspråklige programmer og reklame på diverse websider. Det nye nå er Poptegn som er blitt veldig populært, og som vil bli sendt på TV våren 2016, det blir spennende.Vi, i Norges Døveforbund har fokus på tegnspråk, det er varemerket vårt. Det er viktig at tegnspråket blir en del av barnet helt fra start og gjennom hele oppveksten, og at de har rett til å få det.
NDF har i gjennom 2015 jobbet for at vi også skulle bli en språkpolitisk organisasjon, noe vi dessverre ikke har lykkes med. Vi gir ikke opp, men skal fortsette arbeidet med å nå målet vårt i 2016 for å bli en språkpolitisk organisasjon, i tillegg til en funksjonshemmedes organisasjon. Dette er viktig for oss.Fra og med i høst har vi hatt et godt samarbeid med Norges Døveforbund Ungdom. Både de og vi har hatt en representant med på hverandres styremøter. Dette har vært nyttig fordi vi jobber med mange felles saker. Vi ser at det vil være nyttig å fortsette samarbeidet i årene framover.
I 2016 er det landsmøte, og NDF har begynt å jobbe med en skisse til handlingsplanen, hvordan den skal se ut fra 2016-2019. Den vil bli sendt ut til døveforeningene. Vi ønsker bidrag fra døveforeningene når det gjelder handlingsplanens utforming, og hvordan den skal se ut framover. Det handler om rettighetene våre i dagliglivet og i samfunnet.Til slutt vil jeg ønske jeg dere alle både dere i nord og sør, i øst og vest en riktig god jul fra både meg, styret og fra de ansatte på kontoret.