Fra Foreldre- og oppvekstutvalget til Norges Døveforbund FB side

Det er forskjell på å HA rett og å FÅ rett! Det er på tide å våkne for de som har ansvar! De som HAR ansvar må også TA ansvar. Slik at barna som HAR rett også FÅR rett. Det er BARNA som taper i denne virkeligheten. En virkelighet hvor voksne vinner fordi de mangler kompetanse, vilje og gode holdninger!Aftenposten har fokus på manglende tegnspråkopplæring i disse dager. I går var innlegget til Foreldre- og oppvekstutvalgsmedlem Marte Eidsand Kjørven på trykk (som du kan lese på siden vår). I dag har de trykket en kronikk av advokat Trude Trønnes-Christensen som jobber med en sak rundt en førsteklassing med down syndrom som ikke får oppfylt sin rett til tegnspråkopplæring. Fordi skolen ikke vil. Norges Døveforbund bistår også foreldrene i denne saken.»Gutten skal ha tegnspråk som førstespråk. Han skal kommunisere på tegnspråk og undervisningen i fagene skal foregå på tegnspråk.Dette betyr at gutten må ha en tegnspråkkyndig lærer i klasserommet.Det er et av punktene skolen ikke vil oppfylle.»Dessverre er ikke denne saken unik. Det er mange barn rundt om i Norge som ikke får oppfylt sin rett til opplæring i og på tegnspråk (§2-6). Det kan være fordi kommunene ikke vil eller de ikke forstår hva dette innebærer og hvordan de skal gjøre det.Førstemann til å våkne og ta ansvar!

Les artikkelen til Aftenposten her; http://www.aftenposten.no/meninger/Det-er-heftig-a-vare-vitne-til-hvordan-lov-treffer-barn–Trude-Tronnes-8266118.html

«Foreldrene snakker for døve ører – og det er ikke barnas.»Foreldre- og oppvekstutvalget til Norges Døveforbund jobber med mange saker der foreldre kjemper harde kamper for at barna deres skal få deres rett til opplæring i og på tegnspråk. Slik skal det ikke være!Medlem i Foreldre- og oppvekstutvalget, Marte Eidsand Kjørven, har skrevet dette innlegget som er på trykk i Aftenposten i dag.

Les innlegget her; http://www.aftenposten.no/meninger/Kort-sagt-1-desember-2015-8265322.html

ndflogo "Aftenposten har fokus på manglende tegnspråkopplæring i disse dager.