Regjeringen bryter St meld 18 (læring og fellesskap) og Statpeds ansvar for å ha et landsdekkende skoletilbud for tegnspråklige elever.

Vi har hatt møte med Trine Skei Grande og Iselin Nybø for å diskutere følgende temaer:

A.C. Møller

Kunnskapsdepartementet har nå innledet samtaler med Trondheim kommune om kommunen kan overta skoletilbudet til A.C. Møller. Vi frykter for at Staten med dette grepet vil fraskrive seg ansvaret for å ha et landsdekkende statlig skoletilbud.

Deltid nord

Til tross for at vi har fått forsikringer fra Utdanningsdirektoratet at det først skal gjøres en utredning om det er grunnlag for etablering av et eget deltidstilbud i nord (Tromsø), har Statped allerede tatt skritt for å etablere et slikt tilbud til tross for motstand fra bl.a. NDF og foreldre i nord.

Opplæringsloven § 2.6

Paragrafen gir elever rett til undervisning i- og på tegnspråk blir av ulike grunner nesten aldri fulgt opp

Brukermedvirkning i Statped

Sammensetningene av medlemmer i brukerrådene (nasjonalt og regionalt) gjenspeiler ikke hovedmålgruppene til Statped som er hørsel, syn og sammensatte lærevansker.

Måten Statped forholder seg til brukerrådene gjør at det er ikke reell brukermedvirkning

 

Trine, som var saksordfører for St meld 35 – mål og meining, var godt forberedt og møtet konkluderte med at NDF lager et notat med beskrivelse og tiltak som Trine og Iselin vil følge opp.

 

Vi har i lengre tid konstatert at statlige instanser og byråkratiet saboterer stortingsvedtakene.

Målet med dagens møte er at St meld 18 og St meld 35, som inneholder mange tiltak som vil styrke norsk tegnspråk må bli fulgt opp. For litt mer bakgrunnsstoff, les artikkel i november utgaven av Døves Tidsskrift «Kunnskapsdepartementet legger ned skoledelen i A.C. Møller?»

Fra NDF deltok forbundsleder Hedvig Sinnes, generalsekretær Bjørn A. Kristiansen oppvekstkonsulent Aina Th Fossum og medlem i oppvekstutvalget Brit Liltved

12342821_10153774786684939_8128487542671330339_n Møte med Trine Skei Grande