Norges Døveforbund mener serien løfter temaet om CI og menneskene som står frem på en god og balansert måte.   Det står stor respekt av menneskene som står frem med sine ulike historier i denne serien. 



 (Tekst til videoen leser du i artikkelen her)

Det er av stor betydning at vi har folkeopplysning om dette temaet, og om døve og hørselshemmede generelt.  Vi håper det er med på å bidra til et mer opplyst og tilgjengelig samfunn for oss døve og hørselshemmede.   


Anne Kristine Grønsund, som selv er døv, tegnspråkbruker og har cochleaimplantat, både medvirker og er fagkonsulent for serien. I går kveld stilte hun til nettprat på tv2.no. Her besvarte hun mange spørsmål rundt emnene CI, hørselshemminger, tegnspråk mm.  (hvis du vil følge med på debatten se link på TV2s hjemmeside: http://www.tv2.no/a/7218001) Det blir spennende å følge menneskene i denne serien videre, og som Anne Kristine selv sier: «Jeg ber dere lytte til enkelthistorier mer enn å dømme ut fra eget ståsted. Og ikke minst ber jeg dere tenke over at noen tanker og følelser kan man gjerne dele muntlig med andre hjemme i stua, men kanskje ikke skrive for all verden?? Også ber jeg dere huske at serien handler først og fremst om CI.  Det er ikke en serie om for/mot tegnspråk. Det er en dokumentar serie med stor folkeopplysningsverdi om CI. Den vil gå mer i dybden etterhvert, men det er en CI-serie.»


Bjørn A. Kristiansen
Generalsekretær,

Norges Døveforbund

ndflogo «Ut av stillheten», og satt på dagsordenen.