ndflogo Ravis musikvideo med tegnspråk lansert!

Pressemelding fra NDF

Pressemelding fra Norges Døveforbund (her i PDF format)

Ravis nye musikkvideo med tegnspråk Musikeren og artisten Ravi lanserte den 18. mars «Å» – en musikkvideo med tegnspråk. Norsk tegnspråk inkluderer og Norges Døveforbund er svært glad for initiativet til Ravi og håper flere i Norge blir bedre kjent med norsk tegnspråk.

Det er første gang en kjent norsk musiker utgir en musikkvideo der det visuelle språket er en integrert del av musikken og at døve og hørselshemmede er med på fremførelsen.

I denne videoen er tegnspråk et av flere elementer som er med på å løfte den kunstneriske opplevelsen som helhet, og dette viser at tegnspråk kan være en del av populærkulturen for både døve og hørende! Ravis nye musikkvideo viser at døve og hørselshemmede også kan inkluderes på flere kulturarenaer. Norges Døveforbund mener det er behov for å gjøre den populærkulturelle musikkarenaen tilgjengelig også for døve og hørselshemmede. Dette gjør Ravi noe med!Norges Døveforbund har støttet Ravi praktisk og med noe midler til å realisere musikkvideoen hans.

Det er mange døve og hørselshemmede som har et forhold til musikk.

For eksempel vil våre stiftelser Ål folkehøyskole og kurssenter for døve i høst opprette en ny linje som heter Tegnspråksanglinje og Teater Manu driver nå med prosjektet «MANU POPUP» som skal eksperimentere med lyd og skape et diskotek for døve

Vi håper at tegnspråk-musikk-videoen til Ravi vil inspirere flere til å eksperimentere med å bruke tegnspråk i audiovisuelle produksjoner!
Oslo den 18. mars 2016

Norges Døveforbund
Bjørn A. Kristiansen
Generalsekretær

bjorn@doveforbundet.no  mobil 92 45 75 16 (kun sms) tlf. 23 31 06 30