Dette er et tema som Norges Døveforbund mener er svært viktig og som vi mangler kunnskap om. Vi oppfordrer derfor våre medlemmer som er over 18 år til å være med i undersøkelsen, for å bidra med innsikt om utbredelse og omfang av hatytringer.

Forskere ved Nordlandsforskning og NTNU Samfunnsforskning skal undersøke utbredelsen av hatytringer rettet mot personer med nedsatt funksjonsevne. Hatytringer kan handle om å bli utskjelt, truet, mobbet, gjort narr av eller på andre måter bli utsatt for krenkende eller diskriminerende ord eller handlinger.

Nordlandsforskning og NTNU Samfunnsforskning skal undersøke utbredelsen av hatytringer rettet mot personer med nedsatt funksjonsevne.

Hatytringer kan handle om å bli utskjelt, truet, mobbet, gjort narr av eller på andre måter bli utsatt for krenkende eller diskriminerende ord eller handlinger. Vi vil omtale dette som «ubehagelige opplevelser».

Målet med undersøkelsen er å få kunnskap om hvor mange som har slike ubehagelige opplevelser, hvor ofte og hvor det skjer. Dette finnes det lite kunnskap om og din informasjon er derfor svært viktig for Nordlandsforskning/NTNU å kjenne til.

Det er viktig at også du som aldri har hatt slike ubehagelige opplevelser deltar i undersøkelsen. Først da kan vi si noe om hvor mange som opplever slike ytringer.

Du svarer helt anonymt. Alle opplysninger behandles i tråd med lov om personopplysninger. Deltakelse er frivillig.

Vi håper dere kan svare på undersøkelsen innen 15. april.

Resultater fra undersøkelsen skal være klare i september 2016.

Trykk her for å delta i spørreundersøkelsen: https://response.questback.com/nordlandsforskning/fmgobvknur

download LANDSOMFATTENDE KARTLEGGING AV NEDVERDIGENDE, TRAKASSERENDE ELLER STIGMATISERENDE YTRINGER («HATYTRINGER»)