Lørdag kveld sendte NRK Kveldsnytt en reportasje om at Justisdepartementet ennå ikke har fått på plass SMS varling til nødetater.

Reportasjen ser du her;https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/NNFA23010916/09-01-2016NDF og HLF var i møte med justisministeren i november for å diskutere SMS varsling for døve og hørselshemmede. Sak i NRK nett:http://www.nrk.no/norge/xl/liv-eva-opplevde-nodsentralens-store-svakhet-1.12739506

Ministeren sa at departementet og beredskapsdirektoratet ikke klarer å få til en løsning for døve og hørselshemmede som lovet.
Etter innspill fra NDF på at det finnes private aktører som har slike løsninger klare, lovet de å sette trykk på saken og også ta kontakt med de aktørene NDF forslo.NDF har tatt kontakt med justisdepartementet 2 ganger etter møtet for å legge press på dem. Pr dags dato, syv uker etter møtet har departementet ennå IKKE svart på våre henvendelser eller tatt kontakt med de aktuelle aktørene. Det vitner om at departementet ikke tar liv og helse for døve og hørselshemmede på alvor!
Bjørn A. Kristiansen

Generalsekretær

ndflogo Justisdepartementet tar ikke døve og hørselshemmede på alvor!